Cum să alegi și să folosești corect produsele de makeup: Ghid pentru începători

Beauty
Make up products

Ai decis să începi să folosești produse de makeup, dar nu știi de unde să începi? Nu te îngrijora, acest ghid pentru începători îți va oferi informațiile necesare pentru alegerea și utilizarea corectă a produselor de makeup.

Pasii de baza pentru alegerea si utilizarea corecta a produselor de makeup

Primul pas în alegerea și utilizarea corectă a produselor de makeup este să îți cunoști tipul de ten. Ai tenul gras, uscat, mixt sau sensibil? Această informație este esențială pentru alegerea produselor potrivite pentru tine. De exemplu, dacă ai tenul gras, ar trebui să alegi produse fără uleiuri și să folosești un primer matifiant. Dacă ai tenul uscat, ar trebui să alegi produse hidratante și să folosești un primer hidratant.

Următorul pas este să îți găsești nuanța potrivită pentru fondul de ten. Poți face acest lucru testând diferite nuanțe pe maxilarul tău. Alege nuanța care se potrivește cel mai bine cu culoarea pielii tale naturale. Este important să testezi fondul de ten în lumina naturală pentru a obține o potrivire cât mai precisă.

După ce ai ales fondul de ten potrivit, ar trebui să îți alegi și corectorul. Corectorul este utilizat pentru a acoperi imperfecțiunile și cearcănele. Alege o nuanță care este puțin mai deschisă decât fondul de ten pentru a ilumina zona sub ochi. Pentru imperfecțiuni, alege o nuanță care se potrivește cu fondul de ten.

Ghid esential pentru incepatori: Alegerea si utilizarea corecta a produselor de makeup

Pentru a obține un aspect natural, aplică fondul de ten în strat subțire și uniform. Poți folosi o pensulă, un burete sau chiar degetele. Asigură-te că blenduiesti bine produsul pe față și pe gât pentru a evita orice linii vizibile.

Continuăm cu aplicarea corectorului. Aplică corectorul sub ochi și pe imperfecțiuni și blenduieste bine cu degetele sau cu o pensulă. Poți folosi și o pudră translucidă pentru a seta corectorul și pentru a preveni strălucirea pe parcursul zilei.

Trecem acum la aplicarea fardului de obraz sau a bronzerului. Alege o nuanță care se potrivește cu culoarea pielii tale și aplică-l pe pomeți sau pe zonele unde soarele lovește în mod natural fața. Blenduieste bine pentru a obține un aspect natural.

Cum sa alegi si sa folosesti corect produsele de makeup: Ghid practic pentru incepatori

Pasul următor este aplicarea fardului de ochi. Pentru un aspect simplu și natural, poți folosi o singură nuanță de fard și să o aplici pe pleoapa mobilă. Pentru un aspect mai elaborat, poți combina mai multe nuanțe și să le aplici pe pleoapa mobilă și în pliul ochiului. Nu uita să blenduiesti bine pentru a evita orice linii vizibile.

Continuăm cu aplicarea rimelului. Alege un rimel care îți oferă volum și lungime și aplică-l pe genele superioare și inferioare. Poți aplica mai multe straturi pentru a obține un aspect dramatic.

Ultimul pas este aplicarea rujului. Alege o nuanță care se potrivește cu tonul pielii tale și aplică-l pe buze. Poți folosi și un creion de buze pentru a defini conturul buzelor.

Reține că machiajul este o formă de exprimare și nu există reguli stricte în alegerile tale. Experimentează și descoperă ce funcționează cel mai bine pentru tine. Cu timpul și practica, vei deveni din ce în ce mai pricepută în utilizarea produselor de makeup și vei obține rezultate minunate.

Distribuie Articolul